Vergoeding/tarieven volwassenen

Vergoeding

  • De praktijk van Paula Portegies werkt vanuit de basis ggz en heeft een contract met alle verzekeraars als gz-psycholoog. BasisGGZ wordt vergoed op basis van een DSM-5 classificatie. Sommige classificaties zijn uitgesloten van vergoeding (aanpassingsstoornis, werk- en relatieproblemen). Een enkele verzekeraar heeft wel besloten om deze zorg vanuit de basis- of aanvullende verzekering te vergoeden. Raadpleeg uw eigen verzekeraar en vermeld daarbij dat Paula GZ-psycholoog is en, indien van toepassing,  gezins- en relatietherapeut (NVRG) is. (Als u meer wilt lezen over de basis ggz zie www.nza.nl). Houd er rekening mee dat uw eigen risico aangesproken wordt.

  • De praktijk van Nicoline de Wolf  biedt volwassenzorg die vanuit de aanvullende verzekering vergoed kan worden. De praktijk is aangesloten bij de NVPA. Het verschilt per verzekeringsmaatschappij tot welk bedrag de behandeling vanuit uw aanvullende verzekering vergoed wordt. Uw eigen risico wordt hierbij niet aangesproken. Vanuit de praktijk van Nicoline de Wolf  wordt de factuur rechtstreeks door u vergoed en kunt u zelf de factuur bij de verzekeraar indienen. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de NVPA (www.nvpa.org).

  • Voor beide praktijken geldt dat het ook zo kan zijn dat de hulp niet vergoed wordt vanuit uw basis- of aanvullende verzekering. In dat geval kunnen de praktijken toch zorg bieden doordat u de kosten zelf betaalt. In 2019 hanteren wij onderstaande tarieven, vastgesteld door de Nederlandse Zorg Autoriteit.

Tarieven

In 2019 hanteren wij de volgende tarieven:
€ 95,00 voor een gesprek van 45 minuten
€ 126,00 voor een gesprek van 60 minuten
€ 142,00 voor een gesprek van 75 minuten
€ 170,00 voor een gesprek van 90 minuten

Voor groepsbehandelingen, consulatie en trainingen gelden er andere tarieven waarover wij u graag informeren.

Soms zijn werkgevers bereid om de kosten van psychologische behandeling van hun werknemers (deels) te vergoeden. Informeer bij uw werkgever (afdeling P&O, bedrijfsmaatschappelijke dienst) wat de mogelijkheden zijn voor u.